Aanbouw bovenverdieping Witmarsum (2014)

Geplaatst in Verbouw

De opdrachtgever wilde boven meer ruimte hebben. Ruimte voor een grote uitbreiding was er niet, omdat zowel links als rechts buren zijn naast deze vrijstaande woning.

Wens van de opdrachtgever. De woning had aan de achterzijde al een aanbouw en daarbovenop wilde hij zijn dak doorgetrokken hebben. Op deze manier kon er van de twee slaapkamers aan de voorzijde één worden gemaakt en kreeg hij ruimte voor twee slaapkamers in het nieuwe gedeelte.

Onze bouwuitdaging. Het is een woning waarvan de kap niet enorm hoog is. Achter de aanbouw staat al een schuur met puntdak en de daar moest de verlenging van het woningdak goed op aansluiten. We hebben gekozen voor een verholen (lees: onzichtbare) goot om de aansluiting esthetisch zo mooi mogelijk te maken. Daarbij was dit een prima oplossing om beide gedeelten goed waterdicht te krijgen. Als afwerking hebben we nok aan de achterzijde bekleed met onderhoudsvrije verticale kunststof delen die de uitstraling hebben van hout. De niet al te hoge nok, lijkt hierdoor meteen hoger en robuuster.

Het resultaat. Met deze uibreiding van de bovenverdieping hebben de eigenaren veel extra ruimte gekregen. De oplossing van verticale kunststof delen pakte precies zo uit als verwacht: een robuust uiterlijk.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest