Aanbouw van een serre (2015)

Geplaatst in Nieuwbouw, Verbouw

Hoe een serre uit 2000 leidt tot de aanbouw van een nieuwe in 2015.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgevers had in Witmarsum een mooie serre gezien in traditionele stijl. Die wilden ze ook aan hun huis hebben aangebouwd. Traditioneel, want dat past het best bij de stijl van hun woning. Voordat het ontwerp van de serre definitief was, vonden de opdrachtgevers een afbeelding van een traditionele serre die ze nog mooier vonden. De link van de afbeelding leidde naar onze website. Zo bouwen we nu, in 2015, een traditionele serre zoals we ook in 2000 in Arum hebben gedaan, nu bedoeld als als eetkamer. De keuken in de woning is niet groot en in de aanbouw kan een grote eettafel staan waaraan de hele familie heerlijk kan dineren. Het materiaal waarvan de serre moest worden gebouwd is hout, want dat past het best bij de woning. Alle bestaande kozijnen zijn ook van hout.

Onze uitdaging. De opdracht voor de aanbouw kwam vrij laat in het jaar. Op zich helemaal niet erg, maar het herfstachtige weer noodzaakt ons de serre zo snel mogelijk waterdicht te hebben. We hebben eerst uitgebreid met de opdrachtgevers doorgenomen hoe de vlakverdeling moest worden van de onder- en bovenramen. Daar zijn we goed in geslaagd, zodat het geheel een mooie uitstraling krijgt. De afmetingen zijn bijna 4 bij 5 meter, waardoor de benedenverdieping zo’n 20 m2 groter wordt.

De aansluiting met de woning moet altijd zeer precies, zodat er geen vocht in de aanbouw kan komen. Wij hebben daar ervaring mee en weten dus uitstekend hoe we dat kunnen realiseren. De vloer, de wanden onder de raampartijen en het dak isoleren we goed. Het glas is HR++, zodat het extra energieverbruik zo laag mogelijk is.

Het resultaat. De serre past prachtig bij de woning, geeft enorm veel extra binnenruimte en sluit mooi aan bij de stijl die de opdrachtgevers wensten.

 

Facebooktwitterpinterest