Aanbouw van een serre Arum (2000)

Geplaatst in Verbouw

De opdrachtgever is eigenaar van een karakteristieke woning. Hij wilde in de traditionele stijl van de woning een serre als uitbouw voor extra benedenruimte.

Wens van de opdrachtgever. Tezamen met de opdrachtgever hebben we uitgebreid nagedacht over de ‘vlakverdeling’ van de serre. De serre moest aansluiten bij de stijl en bouw van de bestaande woning en dat hield in dit geval in: steen, houten kozijnen, verticale ramen en daarboven kleine ruitjes. Daarmee zou de serre meteen enorm licht worden. De opdrachtgever wilde graag dezelfde steen in de serre hebben verwerkt als waar de woning van is gebouwd. En, in de lange zijde moesten twee openslaande deuren komen.

Onze bouwuitdaging. De grootste uitdaging was om de serre zo te ontwerpen en te bouwen dat het zou lijken alsof hij er vanaf het begin als zat. Bij een serre is het erg belangrijk dat de verhoudingen kloppen. Samen met de opdrachtgever hebben we gekozen voor drie ramen benden en vier bovenin. De glasmaten van alle bovenramen zijn exact gelijk, net als de glasmaten van alle ramen beneden. In het midden van de lange zijde zitten twee openslaande deuren.

Het resultaat. We zijn er zeer goed in geslaagd een serre te bouwen waarvan de proporties goed kloppen. De reacties die we terugkregen van de opdrachtgever en iedereen die de serre ziet, zijn: “Zo hoort een serre te zijn, alles klopt.” Een mooie opdracht met een prachtig resultaat.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest