Archiefruimte Hoekstien Witmarsum (2016)

Geplaatst in Verbouw

In de kerk hadden ze een archiefruimte nodig. Daarvoor wilden ze een stuk aangebouwd hebben bij de kerk.

Wens van de opdrachtgever. Het woonhuis naast de Hoekstien staat te koop. Op zolder van deze woning had de kerk het archief neergezet. Nu de woning binnenkort niet meer in bezit is van de kerk, moest er elders ruimte komen voor het archief. Door de kerk uit te breiden met een kleine 10m2, ontstond er een ruimte waar het archief in kan worden opgeborgen. De woning verloor daarmee een raam waardoor daglicht naar binnen kwam.

Onze uitdaging. Het moest een functionele ruimte worden, afgewerkt aan de buitenzijde met verticale platen van 19 cm breed. Hoe de ruimte er definitief uit kwam te zoen, konden we tijdens de bouw niet goed beoordelen. De oude buitenmuur zou pas verwijderd worden, nadat wij klaar waren. Als eerste hebben we een betonnen vloer gelegd, traditioneel met de hand. Het oppervlak was net te klein om een kraanwagen met slang te laten komen. Maar, we beheersen het oude ambacht nog prima.

Het resultaat. Het resultaat is een functionele ruimte waarin de waardevolle historie van de kerk in kan worden opgeslagen. Precies wat een archiefruimte moet doen. Volg deze verbouwing op onze Facebook pagina.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest