Badkamer Witmarsum (2016)

Geplaatst in Verbouw

De badkamer van 4,5 bij 3,5 meter was aan vervanging toe. Wij mochten dit mooie project uitvoeren.

Wens van de opdrachtgever. Voor de ruime badkamer wilde de eigenaar een andere indeling, een indeling waardoor er beter gebruik werd gemaakt van de ruimte. Er zaten een sauna, een douche, een toilet, een bad en een wastafel in. Daarmee was de ruimte snel vol, helemaal omdat de sauna de helft van de ruimte in beslag nam. Daarnaast wilde de eigenaar vloerverwarming en meer daglicht in de badkamer.

Onze uitdaging. Allereerst hebben we de toegangsdeur verplaatst. Deze zit nu in de korte wand. Daardoor werd het mogelijk de sauna en de inloopdouche op één lange wand te plaatsen. Recht tegenover de toegangsdeur zit nu een raam van plafond tot vloer. Hierdoor komt er veel meer daglicht in de badkamer. Tegenover de sauna en de inloopdouche hebben we twee wastafels getekend en op diezelfde wand komt ook het toilet. Het bad komt er niet weer in. Tussen de wastafels en het toilet zit een deur naar buiten, zodat je vanuit de sauna buiten kunt afkoelen onder de buitendouche.

De tegelvloer hebben we laten zitten. Daarop hebben we een isolerende vloer gelegd met uitsparingen voor de vloerverwarming. Op deze manier konden we sneller werken, zodat we de nieuwe badkamer weken eerder konden opleveren. Het plafond was afgewerkt met schroten, maar dat maken we nu strak wit.

Het resultaat. Op dezelfde oppervlakte hebben we met een veel efficiëntere indeling veel ruimte gecreëerd. De badkamer is lichter en lijkt veel groter dan voorheen. We hebben er weer een tevreden klant bij!

Facebooktwitterpinterest