Dakrenovatie Schettens (2015)

Geplaatst in Renovatie

Bij deze opdrachtgever hebben we in het verleden al een aanbouw achter de woning gerealiseerd. Het karakteristieke voorhuis hebben we voorzien van een moderne aanbouw met veel glas. Nu kregen we de opdracht voor de dakrenovatie.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde driekwart van zijn dak laten renoveren, omdat het toe was aan vervanging. Het dakbeschot was goed, zodat we dampdoorlatende folie hebben aangebracht, daarop tengellatten en horizontaal nieuwe panlatten. Dezelfde stijl dakpannen wilde de eigenaar er weer op hebben, maar dan wel nieuwe exemplaren. De dakkapel was eveneens aan vervanging toe en daarvan hebben we de zijkanten in kunststof uitgevoerd.

Onze uitdaging. Het renoveren van een dak lijkt altijd een zeer ingrijpende klus. Het is veel werk, maar constructief voor ons als aanneembedrijf niet erg ingewikkeld. De uitdaging hier was het renoveren van de dakkapel met modern kunststof, terwijl de uitstraling authentiek moest blijven. Het voordeel van de renovatie van de dakkapel tegelijk met het vervangen van de pannen, is dat het waterdicht maken van de aansluiting van de dakkapel met het dak makkelijker wordt. Alles ligt open, zodat we overal goed bij kunnen.

Het resultaat. De nieuwe dakkapel zal na de dakrenovatie in het oog springen. De overige werkzaamheden vallen -helaas- niet echt op wanneer deze opdracht klaar is. De pannen zien er nieuwer uit, maar dat we folie, nieuwe tengellatten en nieuwe panlatten hebben aangebracht, ziet niemand meer. Het dak kan na deze ingreep weer jaren mee.

Facebooktwitterpinterest