Dakrenovatie Witmarsum (2016)

Geplaatst in Verbouw

Het dak van deze woning was aan vervanging toe. Wij mochten deze dakrenovatie in Witmarsum uitvoeren.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde de kap van zijn woning laten vervangen. En als we dan toch bezig waren, wilde hij er meteen twee grote dakkapellen op hebben en de verdieping aan de achterkant verlengd hebben. Daar was al een plat dak, maar die ruimte werd nog niet benut voor een grotere bovenverdieping. Bij het ontmantelen van het oude dak kwamen we asbest tegen dat we op de juiste manier hebben verwijderd en afgevoerd.

Onze uitdaging. Het ontwerp van de dakkapellen die qua verhouding goed moesten passen bij het verlengde dak, hebben we als Hofstra Bouw zelf gemaakt. Ook de aanvraag voor een bouwvergunning bij de gemeente hebben we voor de eigenaren verzorgd. Bij winterse weersomstandigheden wil je altijd dat een dak zo kort mogelijk open is. Daar zijn we ook dit keer weer goed in geslaagd. Het dak was snel weer dicht en de kapellen zijn snel geplaatst ook al was het glas nog niet geleverd.

Het resultaat. De eigenaar heeft een nieuw en goed geïsoleerd dak en dat geeft woonrust. De uitbreiding naar achteren en de twee ruime dakkapellen maken dat de ruimte op de verdieping verdubbeld is.

Facebooktwitterpinterest