Dakrenovatie Witmarsum (2014)

Geplaatst in Renovatie

De eigenaar van deze woning had na de storm eind 2013 behoorlijk wat schade aan het dak van zijn huis opgelopen. Al een tijd was het idee om het gehele dak maar eens goed aan te pakken.

Wens van de opdrachtgever. Het dak van de woning in Witmarsum was nog voorzien van een onderlaag van asbest en de dakpannen waren eigenlijk aan het eind van hun levensduur. De eigenaar wilde binnen zijn beschikbare budget een gehele dakrenovatie. Elke keer wanneer er een fikse regenbui viel, moest de eigenaar nagaan of het ook ergens lekte op de bovenverdieping. Hij wilde van dit ongemak af. En als er dan toch een nieuw dak op zou komen, dan meteen maar al het asbest verwijderen. Hofstra Bouw mocht als aannemer deze mooie uitdaging aangaan.

Onze bouwuitdaging. Het budget waarbinnen bouwbedrijf Hofstra deze dakrenovatie mocht uitvoeren, was strak. Daarnaast wilden we het dak zo kort mogelijk open hebben liggen. In overleg met de eigenaar is besloten dat hij zelf voor het verwijderen van de oude pannen zou zorgen en dat hij ook zelf de nieuwe pannen zou plaatsten.
Van de voorkant lijkt het een eenvoudig puntdak, maar de uitdaging zat juist aan de achterzijde. Allereerst hebben we het asbest laten verwijderen. Toen de kale balkenconstructie zichtbaar was, bleek dat ook daar werk te doen was. Na het herstellen van de balkenconstructie hebben we underlayment platen geplaatst. Daaroverheen zijn isolatieplaten gelegd.

Het resultaat. De eigenaar heeft weer een stevig dak, dat overal goed is geïsoleerd én overal weer waterdicht is. De nieuwe pannen geven de woning een rustiger uitstraling. Wanneer het nu flink regent kunnen de bewoners er zeker van zijn dat ze niet met emmers in de weer hoeven. Deze geruststelling verhoogt het woongenot aanzienlijk.

Facebooktwitterpinterest