Dakrenovaties (2017)

Geplaatst in Renovatie, Verbouw

We krijgen veel aanvragen voor dakrenovaties. Twee daarvan hebben we inmiddels opgeleverd, de derde is nog onderhanden en dakrenovatie nummer vier staat op de planning.

Wens van de opdrachtgevers. De aanleiding voor het renoveren van het dak was bij alle opdrachtgevers dezelfde: isoleren om warmteverlies te voorkomen. Daarnaast waren de meeste daken ook toe aan groot onderhoud, omdat er in het verleden op een aantal plaatsen lekkages waren geweest.

Onze uitdaging. Bij een aantal daken hebben we en dun, maar hoogwaardig isolatiemateriaal toegepast. Hierdoor hoefden we de dakgoten en boeidelen niet aan te passen. Ook het bestaande lood konden we hergebruiken. Standaard isolatie zorgt ervoor dat het dak ‘dikker’ wordt en de dakpannen meer uitsteken. Dan is het noodzakelijk de goten breder te maken of verder naar buiten te zetten om het hemelwater goed te kunnen afvoeren. Bij hoogwaardige maar dunne isolatie hoeft dit niet.

Het resultaat. In de meeste gevallen is het resultaat aan de buitenkant onzichtbaar. Wanneer de bestaande dakpannen nog in goede conditie zijn, herplaatsen we deze. Het resultaat voor de bewoners is een dicht dak en een dak dat waardoor geen warmte meer verloren gaat.

Facebooktwitterpinterest