Dorpshuis Schraard (2012)

Geplaatst in Verbouw

Het dorpshuis in Schraard vervult een belangrijke functie voor de gemeenschap. Het voldeed echter niet meer aan de eisen van deze tijd én het was te klein.

Wens van de opdrachtgever. De bewoners van Schraard wilden een modern dorpshuis met een bar die aan de eisen van nu voldoet, een keuken, moderne toiletruimten en een aparte vergaderzaal. Het is een oud pand en het authentieke karakter mocht binnen wel terugkomen.

Onze bouwuitdaging. Rondom het dorpshuis was niet veel vrije ruimte. Het was in de ontwerpfase puzzelen om de ruimte voor uitbreiding te vinden. We hebben een nieuwe hoofdingang gerealiseerd en daarnaast een nieuw gedeelte aangebouwd voor de toiletten, keuken en vergaderruimte. De hoofdingang heeft een ruime entree, zodat er voldoende plaats is om jassen op te hangen. De grote zaal heeft een nieuwe, gezellige bar die zo is geplaatst dat er voldoende ruimte overblijft voor tafels, stoelen en een mooi feest. Er zat behoorlijke tijdsdruk op dit project, omdat het dorpshuis niet te lang dicht mocht zijn.

Het resultaat. Schraard heeft weer een mooie plek waar dorpsgenoten elkaar kunnen treffen. Zowel jond als oud zijn zeer tevreden met hun nieuwe dorpshuis.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest