Een serre aanbouwen (2016)

Geplaatst in Diensten

Laat een serre aanbouwen aan uw woning en creëer op die manier veel extra binnenlicht. Een serre is een ideale plek om te ontspannen of om met de hele familie te dineren. In de serre, zo is ons advies, kunt u openslaande deuren laten plaatsen waarmee u een binnen-buiten realiseert.

Serres zijn er in alle soorten en maten. Het belangrijkste bij een serre aanbouwen zijn de verhoudingen. Veel glas geeft veel licht, maar de grootte van de boven- en onderramen moet wel in verhouding en esthetisch zijn. We hebben bij alle serres die we hebben gebouwd goed gekeken naar die verhoudingen en alle eigenaren hebben ons gecomplimenteerd met de gekozen vorm.

Het basis uitgangspunt is steeds dat er boven één raam meer moet zitten dan onder. Ofwel, wanneer er in een kozijn drie benedenramen zitten, dan delen we het vlak daarboven in met vier ramen. De afmetingen komen heel precies, want een centimeter verschil geeft al het gevoel dat er iets niet klopt.

Een mooi voorbeeld is een serre die we in het najaar van 2015 mochten bouwen. De eigenaren hadden een afbeelding op internet gevonden van een serre die precies voldeed aan hun wensen. Goede verhoudingen en een stijl die aansloot bij hun wensen. Het bleek een serre te zijn die we zelf in 2000 hadden gemaakt. Een mooier compliment konden we niet krijgen.

Denkt u na over een serre, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaring en advies kunnen verrassende oplossingen opleveren.

Facebooktwitterpinterest