Energiebesparing (2016)

Geplaatst in Diensten

Iedere woning heeft een energielabel gekregen gebaseerd op het bouwjaar van uw woning. Veel woningen zijn veel energiezuiniger dan het label aangeeft. Hofstra Bouw kan u van dienst zijn bij het bepalen van het juiste energielabel.

Belangrijker nog dan het label, is de echte energiezuinigheid van uw woning. Met de juiste aanpassingen kan de energiebesparing aanzienlijk zijn. Isoleren is het allerbelangrijkste. Het verschil in energiegebruik tussen een ongeïsoleerde woning en een goed geïsoleerde woning bedraagt al snel 30%. Met een goed geïsoleerde woning bespaart u 30% op uw energiegebruik. Isolatie bestaat uit: muren isoleren, het dak isoleren, HR++ glas en vloerisolatie. Oudere woningen hebben naden en kieren en ook die dichten levert veel op.

Wanneer u zonnepanelen op uw dak plaatst, bent u nog voordeliger uit. U produceert uw eigen stroom en de stroom die u te veel produceert, levert u terug aan het net. De combinatie met een zonneboiler voor warm water, maakt het echt interessant. Met een zonneboiler krijgt u niet alleen warm water uit zonne-energie, maar kunt u tevens uw cv of vloerverwarming verwarmen. Uw cv-ketel is dan alleen nog nodig voor het bijverwarmen, zodat het water op de juiste temperatuur komt.

Hofstra Bouw heeft is haar bestaan vele huizen voorzien van isolatie. De investeringskosten daarvoor, verdient u altijd terug. Bovendien kunt u in aanmerking komen voor subsidie wanneer u uw woning energiezuiniger maakt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van energiebesparing voor uw woning, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Facebooktwitterpinterest