Gevels bekleden met hout Wolvega (2013)

Geplaatst in Nieuwbouw

Voor Bouwgroep Dijsktra Draaisma mochten we in Wolvega de buitenzijde van drie gebouwen met appartementen buitenom afwerken.

Wens van de opdrachtgever. Dijkstra Draaisma wilde de drie gebouwen waarin zij appartementen hebben gerealiseerd, afgewerkt hebben met duurzaam en onderhoudsvrij hout. Het geheel moest er vriendelijk en strak uit komen te zien.

Onze bouwuitdaging. Het afwerken van gevels is zichtwerk. Alle houten planken zijn met bolkop spijkers vastgezet, spijkers van RVS die daardoor goed opvallen. Dat betekent precies uitmeten waar de spijkers komen en ze in één lijn vastzetten, zowel horizontaal als verticaal. Daarnaast moeten de planken precies uitkomen met de kozijnen, zodat ze allemaal zo veel mogelijk dezelfde breedte hebben. Dat maakt het aangezicht rustiger en strakker. En, wij wilden zo weinig ogelijk materiaal verspillen.
De drie gebouwen hebben een plat dak en de afwerking van de gevelplanken zit aan de binnenkant, niet zichtbaar dus. De bovenzijde van de gevelbekleding moest één rechte lijn vormen; alle planken moesten dus precies uitkomen.

Het resultaat. Er staan drie zeer strak afgewerkte gebouwen met appartementen in Wolvega, echte blikvangers. Wij hebben met het bekleden van deze gevels ons vakmanschap kunnen laten zien.

Facebooktwitterpinterest