Grotere keuken in Longerhouw (2013)

Geplaatst in Verbouw

In Longerhouw mochten we een bestaande keuken een klein beetje groter maken. Het verschil is enorm.

Wens van de opdrachtgever. De keuken van de woning in Longerhouw zit op de oostzijde, maar ontnam de eigenaren het mooie uitzicht op de landerijen. Daar wilden ze graag op uitkijken en bovendien mocht de keuken wel iets groter. Veel ruimte was er niet op de kavel en toen wij met het idee kwamen om de keuken een halve meter groter te maken, was er eerst wat twijfel. Zou dat wel wat uithalen, een halve meter erbij? Tegelijk zouden we de keuken voorzien van veel glas, triple glas met een zeer hoge isolatiewaarde om warmteverlies tegen te gaan.

Onze bouwuitdaging. Voor ons was het een uitdaging om met een geringe uitbreiding toch een keuken te realiseren die voor het gevoel veel groter zou zijn, dan de bestaande. Met een halve meter extra en veel glas, hebben we van een gewone keuken een ruime woonkeuken kunnen maken. Ook het gewenste uitzicht op de landerijen konden we daarmee voor elkaar krijgen.

Het resultaat. Met een kleine verandering en een kleine uitbreiding, hebben we een enorm verschil gemaakt. De opdrachtgever was verbaasd, maar aangenaam verrast dat het effect van de verbouwing zo groot is. Het blijft lastig om te kiezen voor verbouwen wanneer er maar zo weinig extra ruimte bijkomt. We zijn nu gelukkig in staat om vooraf in 3D te laten zien wat het resultaat gaat worden na verbouwing. Dat maakt het voor alle woningeigenaren makkelijker om juiste keuze te maken.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest