Huisartsenpraktijk Witmarsum (2007)

Geplaatst in Verbouw

De huisartsenpraktijk in Witmarsum was nog een zeer recent gebouw, maar bleek in korte tijd al weer te klein te zijn.

Wens van de opdrachtgever. De huisarts wilde zijn praktijk uitbreiden met een aanbouw aan zijn al moderne pand. De aanbouw moest de praktijk een nog mooiere uitstraling geven en moest geen bijgebouw zijn bij het bestaande pand. In de aanbouw wilde de huisarts graag twee spreekkamers hebben. Op de bovenverdieping wilde hij ruimte voor specialistische zorg en een personeelsruimte.

Onze bouwuitdaging. De huisartsenpraktijk die er al stond, was opgetrokken uit witte steen. De aanbouw moest de frisse en moderne uitstraling versterken. In samenwerking met de huisarts en de architect hebben we ervoor gekozen de aanbouw juist van heel ander materiaal te maken dan de witte steen. De keuze viel op duurzaam en onderhoudsvrij hout, verticaal geplaatst tegen de gevel. De grootste uitdaging was de constructie van de bovenverdieping. De huisarts wilde graag dat in één hoek de ramen tegen elkaar aan zouden komen. Constructief een interessante opdracht, omdat in die hoek het dak van het pand geen steun had aan een muur. Samen met de architect hebben we een oplossing bedacht waarmee we de wens van de huisarts konden vervullen.

Het resultaat. De aanbouw is niet herkenbaar als aanbouw. Door voor heel andere materialen te kiezen, is de huisartsenpraktijk een gebouw geworden dat eruit ziet alsof het er vanaf het begin zo is neergezet. De ‘oudbouw’en nieuw aangebouwde vleugel vormen een eenheid juist omdat ze zo van elkaar verschillen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest