Isoleren en moderniseren Schettens (2017 en 2014)

Geplaatst in Modernisering

De eigenaar van deze woning in Schettens stond voor de keus: opnieuw de gehele voor- en achtergevel in de verf zetten of een andere oplossing zoeken voor deze terugkerende klus. Het is niet de eerste keer dat we bij deze eigenaar een opdracht mogen uitvoeren. In het verleden heeft ons bouwbedrijf al een garage met bovenverdieping gerealiseerd, waar we kunststof panelen en kunststof kozijnen hebben gebruikt. Dit voeren we nu door bij de hele woning. Wij zijn zeer verheugd dat we nogmaals gevraagd zijn voor een bouwopdracht.

Wens van de opdrachtgever. De gevels van de woning in Schettens bestaan uit verticale houten planken op de bovenverdieping en in acht kozijnen. Het huis is inmiddels ruim 50 jaar geleden gebouwd en voldeed niet meer aan de huidige isolatie waarden. De opdrachtgever zou voor de zoveelste keer de voor- en achtergevel moeten gaan verven en dat ging hem tegenstaan. De keus is gemaakt om de gevel grondig aan te pakken: isoleren en moderniseren.

Onze bouwuitdaging. De opdrachtgever wil het uiterlijk van zijn woning zoveel mogelijk behouden. Als aannemer moeten ervoor zorgen dat de houten planken worden vervangen door kunststof gevelpanelen. Die zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Achter de panelen plaatsen we isolatie, maar wel zo dat de gevel niet erg naar voren komt.
In de houten kozijnen zit nu nog enkel glas. Aan ons bouwbedrijf de taak ze te vervangen door kunststof kozijnen met HR++-beglazing. Ook bij de kozijnen geldt dat ze niet uit meer uit de gevel mogen steken, dan de bestaande houten.
Tegelijk wil de opdrachtgever gewoon geriefelijk in zijn huis blijven wonen, dus aan het eind van elke dag moet de woning weer wind- en waterdicht zijn.

Het resultaat. Het resultaat is mooi worden en zorgt ervoor dat de eigenaar minder energie verbruikt door de aangebrachte isolatie.

Facebooktwitterpinterest