Isoleren met zelfklevende gipsplaten (2018)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaren van deze woning wilden hun bijkeuken geïsoleerd hebben met zelfklevende gipsplaten.

Wens van de opdrachtgever. Via de bijkeuken verloor deze woning teveel warmte en de kou kwam ook de woning binnen. De eigenaren wilden hun bijkeuken geïsoleerd hebben. Wij hebben hen verschillende methoden van isoleren aangeboden. De traditionele met tengellatten, isolatie en gipsplaten. Maar ook een nieuwe manier waarbij de gipsplaten en isolatie als één geheel worden aangebracht.

Onze uitdaging. De eigenaren kozen voor de moderne manier met gipsplaten en isolatie uit één stuk. Deze platen kunnen rechtstreeks op de muren en het plafond worden geplakt. Bij traditioneel isoleren kunnen we leidingen in de nieuwe wand wegwerken. Met zelfklevende gipsplaten moeten eventuele leidingen in de muur worden weggewerkt.

Het resultaat. De zelfklevende gipsplaten inclusief isolatie zijn dikker dan gewone gipsplaten, maar ze maken de ruimte net zo veel kleiner als wanneer we tengellatten, isolatie en dunnen platen aanbrengen. Het resultaat is een strak geïsoleerde ruimte, waaraan nu niet meer te zien is dat er zelfklevende gipsplaten voor zijn gebruikt.

Facebooktwitterpinterest