Kantoorpand verbouwen Bolsward (2017)

Geplaatst in Verbouw

In Bolsward stond ruim anderhalf jaar een kantoorpand aan de Jongemastraat leeg. Wij mochten de interne verbouwing uitvoeren.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaar van dit karakteristieke pand in het centrum van Bolsward wilde op de begane grond kantoorruimtes hebben en op elk van de twee verdiepingen een appartement. Het pand was voorheen volledig in gebruik als kantoorpand. Voor het realiseren van twee luxe appartementen moesten we de indeling grondig veranderen. De verdiepingen waren alleen via een trap bereikbaar, maar wij hebben er ook een lift in geplaatst. Het appartement op de eerste verdieping beschikt over een ruim dakterras. Beide appartementen kijken aan de voorzijde uit op de monumentale Broerekerk.

Onze uitdaging. Zakelijke kantoren ombouwen tot warme appartementen was een mooie opdracht. Bij het ontmantelen bleek dat er veelvuldig is verbouwd in het pand. Het was onze opdracht ook al het installatiewerk weer op orde te laten brengen. Een behoorlijke klus. Oude panden staan meestal niet helemaal meer waterpas. Het inbouwen van de lift was een uitdaging, want die moest er super recht in komen te staan.

Het resultaat. We zijn net begonnen, dus over het eindresultaat kunnen we nog niets zeggen. De tekeningen van de architect beloven dat het heerlijk wonen en werken zal zijn in dit mooie pand.

Facebooktwitterpinterest