Kap op de garage Bolsward (2006)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaar wilde zijn bovenverdieping uitbreiden met een kap op de garage. Het ging hier om een woning met puntdak en een aangebouwde garage met plat dak. Zie de foto van woning met de rode pannen. De twee foto’s van de woning met de zwarte pannen laten een variant zien die we elders hebben gebouwd.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde graag meer ruimte hebben boven, plus een grotere slaapkamer. Het meest logisch leek het de opdrachtgever om een verdieping op de garage te plaatsen en een doorloop binnen tussen de bestaande kap en de nieuwe kap op de garage.

Onze bouwuitdaging. De wens om een extra verdieping te realiseren op de garage horen we met grote regelmaat. De meeste garages zijn al geschikt voor een bovenverdieping en daarom een voor de hand liggende keus. We hebben het idee van de opdrachtgever aangepast met ons voorstel om de luifel voor de garage iets groter te maken. Hierdoor konden we op de nieuwe bovenverdieping niet alleen een grotere slaapkamer realiseren, maar ook nog een tweede volwaardige slaapkamer. Wederom een kleine aanpassing met een groot verschil, waarmee we de opdrachtgever aangenaam hebben verrast. De afwerking hebben we voor een verholen goot gekozen, een goot onder de dakpannen. De aanbouw krijgt daardoor een strakke, moderne uitstraling. Als laatste hebben we slechts één dakraam geplaatst, dat echt zorgt voor een zee aan licht op de bovenverdieping. En uiteraard zijn er onderhoudsvrije materialen gebruikt.

Het resultaat. Onze aanpassing van het oorspronkelijke idee heeft de opdrachtgever sterk verrast. Dat zo’n kleine aanpassing zoveel effect kan hebben! Op een tweede slaapkamer hadden de eigenaren niet gerekend, maar ze zijn erg blij dat we dat op de nieuwe bovenverdieping hebben kunnen maken. We hebben meer dan de wens van de opdrachtgever kunnen vervullen.

Facebooktwitterpinterest