Keukenrenovatie (2017)

Geplaatst in Renovatie

De keukenrenovatie is niet het eerste project bij deze eigenaren. Zo’n 18 jaar geleden hebben we de serre aangebouwd waar de keuken in zit. Nu was het tijd voor een grondige modernisering van de gehele keuken.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaren wilden een ruimtelijker en landelijker gevoel hebben in hun keuken. Dat betekende het oude verlaagde plafond verwijderen en een nieuw plafond plaatsen, direct tegen de nok van de serre. Om de constructie steviger te maken en om een landelijke look te creëren, hebben we nieuwe -oud uitziende- eiken balken geplaatst. De eigenaren wilden eveneens een nieuwe vloer, met vloerverwarming. We hebben de vloer uitgevlakt en betegeld. Een volledige keukenrenovatie dus.

Onze uitdaging. De serre heeft een halfronde vorm en het plafond verhogen was een mooie uitdaging. Gipsplaten aanbrengen in een halve cirkel was letterlijk puzzelen. Vele platen moesten we een driehoekige vorm geven, zodat het plafond precies de daklijnen van de serre kon volgen. De nieuwe eiken balken zijn primair voor het verstevigen van de constructie, maar omdat ze prominent in het zocht zitten, hebben we ze een oud uitziend uiterlijk gegeven. De grote, matte, vloertegels maken het geheel af.

Het resultaat. Je hebt het gevoel  een oude boeren keuken binnen te lopen, maar schijn bedriegt. Het is een hypermoderne keuken in de serre van een moderne woning. Het doel om een landelijke en ruime keuken te realiseren is goed geslaagd.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest