Kozijnen vervangen (2016)

Geplaatst in Diensten

Elk voorjaar krijgen we de vraag van vele woningeigenaren wat de staat is van hun kozijnen. Zijn nog goed genoeg om overgeverfd te worden of moeten we de kozijnen vervangen. De aanleiding is het opnieuw verven van kozijnen.

Opvallend vaak ontdekken we bij inspectie dat er nog enkel glas in de kozijnen zit. Bij navraag zeggen veel woningeigenaren dat hun oude huis niet geschikt is voor dubbel glas of energiezuinig HR++ glas. Dat is bijzonder, want Hofstra Bouw heeft al vele oude huizen voorzien van HR++ glas. Eigenaren hebben zich laten vertellen dat de vorm van hun kozijnen zal veranderen met HR++ glas en dat vinden ze vaak niet mooi. En daarin hebben de woningeigenaren helemaal gelijk.

De vorm van de kozijnen kan uitstekend in tact blijven, ook bij het vervangen van enkel glas door HR++ glas. Hofstra Bouw daar ruime ervaring in. “Wij hebben timmerfabrieken tekeningen gegeven en hen uitgelegd hoe wij de nieuwe kozijnen gemaakt willen hebben. Die nieuwe kozijnen hebben exact dezelfde verhoudingen als de bestaande. Een centimeter bredere houten rand maakt heel veel uit als de rand in totaal maar 3 cm is.” Sybren Hofstra heeft veel energie gestoken in het aangeven van hoe je de verhouding toch hetzelfde kunt laten zijn van kozijnen wanner je er HR++ glas in doet. De timmerfabrieken waar Hofstra Bouw mee samenwerkt weten nu hoe ze zulke kozijnen moeten maken.

Bij kozijnen vervangen kan een nieuw kozijn van verschillende materialen worden gemaakt. Uit duurzaam hout of uit kunststof, in alle gevallen zorgt Hofstra Bouw ervoor dat de verhoudingen die passen bij de woning in tact blijven.

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden bij uw woning.

Facebooktwitterpinterest