Levensloopbestendige woning Makkum (2016)

Geplaatst in Verbouw

Op een idyllische plek, verscholen tussen de bomen en onzichtbaar vanaf de openbare weg ligt een prachtig huis in Makkum. De eigenaren wilden er een levensloopbestendige woning van maken.

Wens van de opdrachtgevers. De eigenaren van deze woning kijken vooruit en wilden van hun woning een levensloopbestendige woning maken. Op de bovenverdieping is weinig ruimte en wanneer ze meer op leeftijd zullen zijn, is traplopen misschien onmogelijk. De wens was een slaapkamer beneden, maar niet zo maar een slaapkamer. Het ontwerp is strak en modern, de voorgevel helt iets naar voren en via een schuifpui heb je vanuit de slaapkamer toegang tot de paradijselijke tuin. Een glazen corridor verbindt de woning met de nieuw slaapkamer. In de slaapkamer komt een wastafel en een toilet en realiseren de eigenaren zelf een grote kastenwand over de lengte van de achtergevel. De buitenkant van de nieuwe aanbouw voorzien we van houten planken, die optisch lijken op houten latten.

Onze uitdaging. De nieuw slaapkamer heeft een bijzondere vorm, waardoor het bouwen voor ons uitdagender is. De gevel hangt naar voren, maar de schuifpui staat recht en valt iets naar binnen. De slaapkamer is volledig uit houtskelet opgetrokken en goed geïsoleerd. Een mooie opdracht waarbij een goed timmermansoog echt noodzakelijk is.

Het resultaat. Met de nieuwe moderne slaapkamer hebben de eigenaren een heuse levensloopbestendige woning. Beneden wonen en slapen is nu goed mogelijk. De grote glazen schuifpui zorgt ervoor dat de eigenaren elke ochtend wakker worden met een prachtig uitzicht op de tuin. Laat de dag maar beginnen.

Facebooktwitterpinterest