Meer ruimte en licht boven (2016)

Geplaatst in Verbouw

Meer ruimte en licht op de overloop realiseren kon nu, omdat de bestaande dakkapel aan de achterzijde aan vervanging toe was.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaren van deze woning ontdekten dat de bestaande dakkapel verrot was en vervangen moest worden. De huidige dakkapel aan de achterzijde van de woning was 1 meter 60 breed, de nieuwe moest 2 meter 40 breed worden. Naast breder, mocht de nieuwe dakkapel ook wat hoger worden. Op deze manier hebben de eigenaren een ruimere overloop gekregen met veel meer licht. De nieuwe grotere dakkapel voeren we meteen uit in kunststof, wat een hoop onderhoud scheelt. Daarnaast wilden ze aan de voorzijde van hun huis twee dakramen hebben voor meer direct daglicht.

Onze uitdaging. We hebben weken lang behoorlijk droog weer gehad. Maar in de laatste maanden van het jaar is de kans op regen groot. Het dak moest dus zo kort mogelijk open liggen. Wij gaan zo’n uitdaging graag aan. En een uitdaging is het, omdat je bij een verbouwing nooit precies weet wat je tegenkomt en daarom ook niet exact kunt inschatten hoe veel tijd een project in beslag gaat nemen.

Het resultaat. Tijdens de werkzaamheden zien we al meteen hoeveel extra licht en ruimte de nieuwe dakkapel gaat opleveren. Hier hebben de bewoners straks veel plezier van.

Facebooktwitterpinterest