Moderniseren Villapark Mooi Gaasterland (2018)

Geplaatst in Modernisering

Sommige panden op het Villapark Mooi Gaasterland zagen er wat gedateerd uit.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde dat een aantal panden op zijn villapark een moderner uiterlijk kreeg. De felle kleuren geel en rood, de raampartijen en de grote bakstenen vlakken voldeden niet meer aan de verwachtingen en eisen van deze tijd. In nauw overleg hebben we gekozen voor nieuwe onderhoudsvrije kunststof kozijnen en triple glas om het verlies aan warmte te minimaliseren. De gevels hebben we voorzien van onderhoudsvrij hout dat na verloop van tijd vergrijst.

Onze uitdaging. Met de indeling van de gevel moesten we al rekening houden met de nieuwe bestemming van het pand. Na de uiterlijke verbeteringen wordt het pand binnenin omgebouwd tot vakantiewoning. In de kelder wil de opdrachtgever een receptie creëren voor het ontvangen van gasten. Onze werkzaamheden moesten daarom zo snel mogelijk zijn uitgevoerd; de interne verbouwing moest ook voor het seizoen gereed zijn.

Het resultaat. Het gebouw heeft nog dezelfde afmetingen, maar is van buiten onherkenbaar geworden door de nieuwe gevelbekleding en nieuwe kunststof kozijnen. Het aanzien van dit gebouw op het villapark is door de keuze van het materiaal weer helemaal van deze tijd.

Facebooktwitterpinterest