Nieuwbouw Ferwoude (2008)

Geplaatst in Nieuwbouw

In Ferwoude mochten we een woning bouwen met vrij uitzicht op de landerijen. Een mooie opdracht, ook omdat het huis goed zichtbaar is.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaar wilde graag een woning geheel opgetrokken uit hout. De gemeente was daarvan geen voorstander, de nieuwbouw moest gedeeltelijk van steen zijn. In overleg met de eigenaar en architect hebben we een ontwerp voorgesteld: een combinatie van duurzaam en onderhoudsvrij hout en steen. De eigenaar is liefhebber van hout en vond ons idee een uitstekende uitwerking van zijn wensen en de eisen van de gemeente. Daarnaast moest de woning licht zijn en dus veel glas hebben, zodat de eigenaren volop kunnen genieten van het weidse uitzicht. De opdrachtgever heeft niet alleen voor Hofstra Bouw gekozen vanwege de prijs, maar ook omdat er een klik was. Hij had een goed gevoel bij ons bedrijf; Hofstra Bouw begreep goed wat zijn wensen waren en hij vertrouwde ons toe zijn wensen in vervulling te brengen.

Onze bouwuitdaging. Er is vooral in het houten gedeelte veel glas verwerkt en op twee ‘houten’ hoeken raken de glazen puien elkaar. Dat betekent dat er in die hoeken geen steunen zitten en daar zat voor ons een grote bouwuitdaging. We hebben een constructief sterkte oplossing bedacht en zo volledig aan de wens van de opdrachtgever kunnen voldoen. Binnen is er veel daglicht en een groot open gedeelte, zodat daar zelfs de nok van de woning is te zien. Dit geeft een verrassend en mooi ruimtelijk effect.

Het resultaat. We hebben Ferwoude verrijkt met een woning waarbij de stenen gedeelten ingesloten lijken te zijn door hout. Het gevoel is een houten woning, terwijl er toch echt stenen muren in zitten. Een prachtige modern huis waarin het heerlijk wonen is.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest