Nieuwbouw Tjerkwerd (2009)

Geplaatst in Nieuwbouw

De opdrachtgever van de nieuw te bouwen woning in Tjerkwerd is zelf bouwkundige. Hij kwam bij Hofstra Bouw met een eigen ontwerp.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever had zelf een mooi ontwerp gemaakt. Hij wilde een strakke woning opgetrokken uit steen, kunststof kozijnen en gootplaten en een uitbouw (luifel) van hout. Op dak moesten strakke zwarte pannen komen.

Onze bouwuitdaging. De opdrachtgever wist precies wat hij wilde. Allerlei elementen die een strakke buitenkant zouden kunnen beïnvloeden, wilde hij niet in het zicht. Dat betekende verholen (onzichtbaar en onder de dakpannen) goten, en boeidelen die overal dezelfde maat hebben. Beneden moest een wat uitstekend hoekraam komen. Een mooi project voor ons.

Het resultaat. Er staat een strakke, ruime en vrijstaande woning die positief opvalt. De boeidelen springen bewust in het, omdat die de strakheid van het ontwerp benadrukken. De donkere steen met donkere voeg, zorgt voor rust en ook de rechte dakpannen leiden niet af van de strakheid.

Facebooktwitterpinterest