Oefenruimte Fysio Witmarsum (2010)

Geplaatst in Verbouw

De praktijk voor fysiotherapie in Witmarsum was te klein. De opdrachtgever wilde in één keer goed uitbreiden om de komende jaren alle cliënten goed te kunnen behandelen.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde meer behandelkamers en een grote oefenruimte voor revalidatie. Maar ook ruimte voor fitness, douches en toiletten. De nieuwe bedrijfsruimte moest aansluiten op de bestaande en een verbinding hebben met het woonhuis. De fysiotherapeut werkte deels op locatie, onder meer vanwege ruimtegebrek, maar wilde nu alle fysiotherapie-activiteiten onder éé’n dak hebben.

Onze bouwuitdaging. Uit de aanbesteding kwam Hofstra Bouw als goedkoopste bouwbedrijf. We hebben veel overleg met de opdrachtgever gehad en ook tijdens de bouw vele constructies moeten bedenken. De nieuwe oefenruimte moest vast komen te zitten aan bestaande bouw en dat betekende voor ons een flexibele opstelling hebben, ter plekke zaken uitvinden en toch niet de bouw vertragen. Met grote regelmaat hoorden zei de opdrachtgever: “Hebben jullie dat nu al uitgevoerd? Dat is snel.”
Vele details zijn ingevuld tijdens de bouw, ook binnenin. We hebben de opdrachtgever een adviseur voor de inrichting aangedragen.

Het resultaat. De nauwe samenwerking heeft ervoor gezorgd dat de opdrachtgever zeer betrokken was en veel invloed heeft gehad op het eindresultaat. Er staat nu een moderne praktijk met een ruime en lichte oefenruimte. De reacties van de vele sporters zijn zeer positief.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest