Openslaande deuren (2016)

Geplaatst in Diensten

Alle klanten waar we openslaande deuren hebben mogen plaatsen vertellen ons dat ze dat veel eerder hadden moeten laten doen. Een makkelijke toegang tot de tuin of zelfs de tuin meer bij het huis betrekken, is een grote wens van veel woningeigenaren. Openslaande deuren in de achterpui is de meest voorkomende aanpassing. Vaak zitten er grote ramen of één groot raam in en daar kunnen prima openslaande deuren in worden geplaatst. Een andere optie voor openslaande deuren, is een schuifpui. Daar is vaak de hele breedte van de achtergevel voor nodig. De doorgang naar buiten zit dan aan één kant.

Heeft u een woning waar het niet meteen duidelijk is op welke plaats openslaande deuren kunnen komen, vraag ons dan met u mee te denken. Hofstra bouw heeft bij vele niet-standaardwoningen de buitenmuur doorgebroken. In een pastorie-achtige woning hebben we één van de zijramen gebruikt voor openslaande deuren. Dit is geen voor de hand liggende oplossing en de eigenaren waren niet meteen overtuigd van ons idee. De doorgang zou met 1,20 meter te smal zijn, maar wij gaven aan dat dat echt breed genoeg is. Het kozijn was slechts 1,30 meter breed en dat vergde wel enig pas- en meetwerk. Het voordeel van het opofferen van een raam door openslaande tuindeuren, was wel dat het aangezicht van het huis goed in tact bleef. Inmiddels zitten deze deuren er een paar jaar in en we kregen ‘gelijk’ van de eigenaren. Daar was het Hofstra Bouw uiteraard niet om te doen, maar we waren wel blij dat ons advies in de praktijk ook echt goed uitpakte.

Een centor pui, ook wel vouw-schuifdeurenpui genaamd, is eveneens een mogelijkheid om toegang vanuit uw huis naar uw tuin te krijgen. U schuift de deuren naar één kant en de gehele doorgang is te gebruiken. We hebben dit bij verschillende woningen toegepast, onder meer bij een woning die oorspronkelijk gebouwd is onder architectuur.

Wilt u uw tuin bij uw huis betrekken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u graag.

Facebooktwitterpinterest