Praktijkruimte Witmarsum (2009)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaar heeft een praktijk, maar kon zijn beroep nog niet aan huis uitvoeren.

Wens van de opdrachtgever. In Witmarsum mochten we een praktijkruimte bouwen. De eigenaar wilde daarvoor zijn garage naast huis opofferen. Hij wilde wel graag extra bergruimte en een achterom.

Onze bouwuitdaging. De garage hebben we als basis gebruikt voor de nieuwe praktijkruimte. De garage is aan de voorzijde een meter ingekort, zodat er een luifel kon komen boven de ingang van de praktijk. Cliënten kunnen zo droog naar binnen en er is meteen een goede plek voor verlichting bij de entree. Door de garage een meter in te korten, kwam de praktijk los te staan van het huis. Hier konden we de gewenste achterom realiseren. Het dak van de garage is verhoogd en op het dak hebben we een lichtkoepel geplaatst om de praktijkruimte veel daglicht te geven. Aan de zijkant zitten openslaande deuren voor toegang naar de tuin. Achter de praktijk hebben we een extra berging gebouwd. De uitvoering wilde de eigenaar graag in donkere steen, gecombineerd met red cedar.

Het resultaat. Met relatief een gering aantal vierkante meters hebben we een ruime praktijkruimte kunnen maken met een moderne uitstraling en die toch goed aansluit bij de stijl van de bestaande woning.

Facebooktwitterpinterest