Renovatie dakgoten boerderij Arum (2017)

Geplaatst in Renovatie

De dakgoten van deze boerderij waren zichtbaar aan vervanging toe.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaren van deze boerderij wilden een nieuwe en onderhoudsvrije ombouw van hun dakgoten. De bestaande goten waren uitgevoerd in hout en zaten aan het eind van hun levensduur. Een boerderij is een groot pand met tientallen meters gootombouw en aar wilden de eigenaren weinig tot geen onderhoud aan hebben.

Onze uitdaging. De houten ombouw van de goten bevatten een sierelement. De nieuwe ombouw hebben we uitgevoerd in kunststof waarin we het originele sierelement in terug hebben laten komen. Allereerst hebben we de oude houten bekleding verwijderd. Vervolgens hebben we de dakgoten uitgelijnd en van een strakke grondlaag voorzien. Als laatste konden we de nieuwe kunststof bekleding aanbrengen.

Het resultaat. Het resultaat is dat er nu weer een strakke, nette goot om het pand zit. Eigenlijk valt de nieuwe bekleding niet echt op, omdat deze identiek is aan de oude. Het grote verschil is dat de nieuw aangebracht gootbekleding onderhoudsarm is: eens in de zoveel tijd schoonmaken en meer hoeven de eigenaren er niet aan te doen.

Facebooktwitterpinterest