Renovatie Easterein (2011)

Geplaatst in Renovatie

In Easterein mochten we een onopvallende woning terugbrengen in oude staat. Bekijk de foto’s en zie zelf het enorme verschil van voor en na de renovatie.

Wens van de opdrachtgever. De woning valt onder beschermd dorpsgezicht. De eigenaar wilde zijn woning weer in originele staat hersteld zien: een karakteristieke statige woning waar je niet zo maar aan voorbij loopt. In de jaren ’70 waren er bruine kozijnen ingezet, grote raampartijen en een, voor die tijd, moderne entree. Al het houtwerk was vervallen en grotendeels verrot. De eigenaar wilde dat wij de renovatie in fases zouden uitvoeren: fase 1 de kozijnen, fase 2 het dak en de dakkapellen en fase 3 de bijkeuken aan de achterzijde.

Onze uitdaging. Een gefaseerde renovatie betekent anders werken. Fase voor fase moet het project geheel afgerond zijn en moet je ervoor zorgen dat gerealiseerde werkzaamheden in tact blijven bij het werk in de volgende fase. Onze uitdaging lag allereerst in het maken van het ontwerp. Hofstra Bouw heeft zelf alle tekeningen gemaakt en met de welstand en gemeente overleg gevoerd. Zij gingen akkoord met onze voorstellen, zij vonden onze oplossing zeer goed passen bij een pand met beschermd dorpsgezicht.

Het resultaat. Van een wat teruggetrokken, enigszins saaie jaren ’70 woning, staat er nu weer een statig pand dat de aandacht trekt.

Facebooktwitterpinterest