Renovatie woning Witmarsum (2000)

Geplaatst in Renovatie

Een dorpsgezichtbepalende woning in Witmarsum moest geheel gerenoveerd worden om een thuis te worden voor een gezin.

Wens van de opdrachtgever. Toen de opdrachtgever de woning kocht was deze behoorlijk vervallen en bestond hij uit twee vierkante huisjes met daarnaast een garage. Het is een gezichtsbepalende woning, direct aan een doorgaande weg in Witmarsum. De opdrachtgever wilde een woning die ruimte zou bieden aan twee volwassenen en eventuele kinderen. De woning moest ook weer een eenheid uitstraling. De wens was oud wonen met de gemakken van nu. Een grondige renovatie was nodig.

Onze bouwuitdaging. Onze uitdaging was er een gezinswoning van maken. In nauwe samenwerking hebben we van de twee vierkante huisjes één L-vormige woning gemaakt met een losse stenen garage erbij. Alles is eerst gestript, want te zeer verouderd. De vloeren zijn vervangen en nadat we van de twee vierkante huisjes één L-vormig pand hadden gemaakt, is er ook een nieuw dak op gekomen. De muren aan de straatkant zijn gepleisterd, omdat er te veel verschillende soorten steen in zaten verwerkt. De voordeur is om de hoek geplaatst en niet aan de drukke weg.

Het resultaat. Nu staat er een karakteristieke woning met veel binnenruimte. Er is een moderne woonkeuken in geplaatst en de gezellige woonkamer biedt met openslaande deuren toegang tot de tuin. Beneden hebben we de badkamer geplaatst, zodat er boven ruimte was voor drie slaapkamers. Inmiddels wonen er twee volwassenen en twee kinderen en de woning voldoet uitstekend aan wat de opdrachtgever vooraf had bedacht.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest