Renoveren pand binnenstad Leeuwarden (2018)

Geplaatst in Renovatie, Verbouw

Aan het Klein Schavernek in het centrum van Leeuwarden staan vele panden die op de begane grond de functie van winkel of bedrijf hebben, maar waarvan de bovenverdiepingen bedoeld zijn om die te bewonen.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever is Leeuwen Afbouw. De eigenaar van het pand in Leeuwarden wilde graag dat de bovenverdiepingen geschikt gemaakt zouden worden voor bewoning. Deze woonlagen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Midden in de woonruimte stond een dragende muur en die moest eruit om meer ruimte te creëren. Wij mochten de hele ruimte strippen en weer opnieuw opbouwen naar de maatstaven van nu.

Onze uitdaging. Een pand renoveren, daarmee hebben we ruime ervaring. Maar elk project blijkt telkens weer anders te zijn. Bij dit pand in Leeuwarden moesten we iets bedenken op het verwijderen van de dragende muur. Deze muur zorgde er ook voor dat de voorgevel op zijn plaats bleef. Wij hebben een staalconstructie geplaatst die de voorgevel ook bij het pand houdt. De draagmuur is weg en de ruimte is nu veel groter.

Het resultaat. Van buiten lijkt het nog steeds een ouderwets en karakteristiek pand dat goed past bij de andere panden in de binnenstad van Leeuwarden, maar van binnen is het nu geheel gemoderniseerd en aan de huidige woonwensen aangepast.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest