Schuifpui in een dag (2017)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaren van deze woning wilden via een schuifpui vanuit hun woonkamer direct de tuin in kunnen stappen.

Wens van de opdrachtgever. Voordat eigenaren besluiten in hun achtergevel een schuifpui te laten plaatsen, blijken ze daar vaak lang over nagedacht te hebben. Iedereen ziet het als een grote en ingewikkelde ingreep: er gaat een buitenmuur van je huis uit en wat voor invloed heeft dat op de constructie? De eigenaren van deze woning wilden buiten meer betrekken bij binnen. Daarnaast wilden ze de benedenverdieping verwarmen door middel van vloerverwarming.

Onze uitdaging. De eigenaren van deze woning hebben we verbaasd door in één dag een schuifpui te plaatsen. ’s Ochtends begonnen we met het verwijderen van de muur en het bestaande raam. Aan het eind van de dag hadden we de schuifpui geplaatst en was de woning weer wind- en waterdicht. Deze klus brengt wat stof met zich mee, maar met de huidige gereedschappen kunnen we dat toen een minimum beperken. Na die ene dag moesten we alles nog afwerken, maar de grootste ingreep van toegang krijgen tot je tuin, was in één dag klaar.

De nieuwe schuifpui hebben deze eigenaren gecombineerd met vloerverwarming. Meestal zit onder het raam, tegen de muur, een radiator. Bij het plaatsten van een schuifpui moet die daar weg. We kunnen de radiator in de vloer laten zakken, in een convectorput of we plaatsen een radiator tegen de wand naast de schuifpui. Vloerverwarming nemen is ook een oplossing.

Het resultaat. De snelheid waarmee de schuifpui wordt geplaatst was een grote verrassing. Je loopt nu niet alleen veel makkelijker en sneller de tuin in, een schuifpui zorgt ook nog eens voor meer daglicht in de woonkamer.

Facebooktwitterpinterest