Totaalrenovatie Raerd (2017)

Geplaatst in Renovatie

Deze woning in Raerd hebben we een totaalrenovatie gegeven.

Wens van de opdrachtgever. De totaalrenovatie van deze vrijstaande tussenwoning met dubbele woonlaag en zolder zijn we begonnen op het hoogste punt. Allereerst hebben we de bestaande dakpannen en panlatten verwijderd. Het opnieuw opbouwen begon met het aanbrengen van hoogwaardige isolatie. Daaroverheen hebben we nieuwe panlatten gelegd en nieuwe dakpannen. De bestaande vertoonden te veel slijtage en zouden binnenkort water kunnen gaan doorlaten. Als laatste hebben we de dakgoten rondom vervangen.

De achterzijde van de woning hebben we boven opnieuw opgetrokken en voorzien van eigentijdse gevelbekleding. De benedenverdieping en de bijkeuken hebben we aan de buitenzijde in dezelfde stijl afgewerkt. Binnen mochten we een designtrap ontwerpen en plaatsen. In de werkplaats hebben we alle onderdelen klaargemaakt. Trede voor trede hebben we met de hand gemaakt en voorzien van een profiel. De eikenhouten treden hebben we daarna voorzien van ultra matte tweecomponentenlak. In de woning hebben we de trap precies op maat gemonteerd.

Onze uitdaging. De planning bij een totaalrenovatie is cruciaal. Wanneer wij ons werk goed plannen en efficiënt uitvoeren, zijn we zo kort mogelijk bezig. Dat is voor de eigenaren wel zo prettig, omdat dat de prijs drukt. Het tweede voordeel is dat de renovatie snel achter de rug is en de eigenaren zo kort mogelijk ‘in de rommel’ zitten.

Het resultaat. Deze woning heeft zijn uitstraling en karakter behouden, maar is wel weer helemaal van deze tijd. Goed geïsoleerd en voorzien van duurzame materialen die lang meegaan. De grote verrassingen bevinden zich aan de achterzijde van de woning en binnen. Het jarenlange woongenot kan nu beginnen.

Facebooktwitterpinterest