Uitbouw molenhuis Witmarsum (2016)

Geplaatst in Verbouw

Onze Chris en zijn Christa hebben onlangs het molenhuis  naast de graanmolen in Witmarsum aan gekocht en passen deze nu naar hun eigen wensen aan.

Wens van de opdrachtgever. Chris en Christa wilden vooral op de bovenverdieping van hun molenhuis meer ruimte. Die mogelijkheid was er door de kap te vergroten, terwijl de buitenmuren beneden in tact bleven. Allereerst heeft Chris in de achtergevel schuif-vouwdeuren geplaatst voor een makkelijker toegang tot de tuin. Daarna heeft hij de bovenverdieping verlengt zodat deze twee keer zo groot is geworden.

Onze uitdaging. Het was al oktober en de kans op veel regen is dan groot. Het oude scheve dak moest grotendeels worden verwijderd. Daarbovenop is de nieuwe kapconstructie geplaatst. De zijgevels zijn afgewerkt met dakpannen en het platte dak is voorzien van mastiek. Snel de nieuwe uitbouw wind- en waterdicht krijgen was de grote uitdaging. Dat is gelukt en nu heeft Chris alle tijd om de nieuwe ruimte binnen af te werken.

Het resultaat. Vanaf de weg is niet te zien dat het molenhuis een veel ruimere bovenverdieping heeft gekregen. De uitbouw past prima bij de woning en het lijkt alsof deze er altijd op heeft gezeten.

Facebooktwitterpinterest