Uitbouw woning Makkum (2015)

Geplaatst in Verbouw

In Makkum mogen we een uitbouw maken aan de achterkant van een vrijstaande woning. Eenvoudig gezegd: het voormalige terras wordt nu onderdeel van het huis.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever is via via bij ons gekomen en onze heldere, verzorgde presentatie, én onze ideeën waren voor de opdrachtgever redenen om voor Hofstra Bouw te kiezen. “Het contact was goed, de ideeën zaten op onze lijn en ik voelde een klik,” was wat de opdrachtgever zei.
De eigenaren van de woning wilden een uitbouw voor een grotere keuken, een echte woonkeuken. Door een stuk van 4 bij 4 meter bij het huis te trekken, ontstaat er enorm veel extra ruimte binnen. Het plafond moest één geheel worden en op de vloer wilde de eigenaar natuursteen met daaronder vloerverwarming.

Onze bouwuitdaging. De oude achtergevel komt nu 4 meter verder naar achteren te staan. De oude bijkeuken wordt bij de achterkant van het huis getrokken. De aansluiting van de oude achtergevel op de bestaande constructie, was een leuke uitdaging. Zonder dat er in de nieuwe woonkeuken een grote ondersteunende paal komt te staan, kunnen we de oude achtergevel met een nieuwe I-balk vastmaken aan de bestaande constructie. Zo is straks binnen en buiten niks meer te zien van waar de oude achtergevel ooit heeft gestaan.
De woning is geheel onderheid en dus moest ook het nieuwe deel op heipalen worden gebouwd. Helemaal omdat de woning aan het water ligt en wij niet willen dat het nieuwe gedeelte zou kunnen verzakken.
De oude keuken moest eruit en een deel van de woonkamer was tijdens de bouw niet bewoonbaar. In overleg met de bewoners werd al snel duidelijk dat ze beter een tweetal maanden ergens anders konden wonen. Gelukkig vonden ze dat geen probleem. De werkzaamheden konden we als aannemer hierdoor ook sneller uitvoeren.

Het resultaat. De bouw verloopt voorspoedig. We verwachten zoals altijd een mooi resultaat en dat zal ook nu het geval gaan zijn. De foto’s zullen dat over enige tijd ‘bewijzen’.

 

Facebooktwitterpinterest