Uitbreiding keuken Stiens (2018)

Geplaatst in Verbouw

De uitbreiding van de keuken in Stiens was een bijzonder en mooi project.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaren van deze woning in Stiens wilden een ruimere keuken. De woning mochten we aan de achterzijde uitbreiden met 1,85 meter. Een gedeelte van de bijkeuken is ook onderdeel van de uitbouw geworden, zodat er een zeer ruime keuken is ontstaan. Daarnaast wilden de eigenaren dat er veel daglicht in de nieuwe keuken zou binnenvallen. Of wij daar een mooie oplossing voor wisten.

Onze uitdaging. We hebben eerst de achtergevel opengemaakt. De nieuwe achtergevel is een volledige glaspui met openslaande deuren naar de tuin. Door een lichtstraat te creëren in het plafond, komt veel daglicht binnen. Het keukenblok staat in een op maat gemaakte ombouw. De uitbouw is voorzien van kunststofkozijnen met HR++ glas. De buitenzijde van de uitbouw is afgewerkt met donkere houtdelen.

Het resultaat. Dit mooie project heeft verrassend veel extra binnenruimte opgeleverd. De lichtstraat doet zijn werk goed. Ondanks de geringe uitbouw van 1,85 meter is het gevoel dat de binnenruimte is verdubbeld.

Facebooktwitterpinterest