Uitbreiding woning Oudemirdum (2015)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaren van deze vrijstaande woning wilden zowel de beneden- als bovenverdieping uitbreiden. Tijdens de bouw waren ze al aangenaam verrast, maar het resultaat heeft hun verwachtingen overtroffen.

Wens van de opdrachtgever. Aan de achterzijde van de woning wilden de eigenaren meer binnenruimte creëren met een uitbreiding. Ook boven moest meer ruimte komen. Boven betekende dat een forse dakkapel precies tussen de bestaande dakramen in. De bovenverdieping is daarmee niet alleen groter geworden, maar ook behoorlijk veel lichter. Beneden was ook de wens veel glas te gebruiken met openslaande deuren.

Onze uitdaging. Deze grote klus moesten we uitvoeren voor een scherpe prijs en binnen korte tijd. Dat betekende goed plannen en efficiënt werken. Dat is zeker niet nieuw voor ons als aanneembedrijf, maar het blijft bij elk project opnieuw spannend. Ook bij deze uitbreiding van de woning kregen we de reactie die we bijna altijd horen: “Wat een enorme hoeveelheid extra ruimte krijgen we erbij. Ik had vooraf niet bedacht dat het zo groot zou worden”. Een uitbreiding van één of twee meter levert al veel extra binnenruimte op, maar bij deze woning bouwen we ruim drie meter uit en daarmee krijg je het gevoel dat de woning verdubbelt qua oppervlakte.

Het resultaat. Het resultaat vinden we zelf ook schitterend. Wat een licht en wat een ruimte. Bekijk de foto’s en zie het resultaat met eigen ogen.

Facebooktwitterpinterest