Upgraden pand Easterein (2017)

Geplaatst in Modernisering

Jarenlang wonen de eigenaren al in deze oude school. Veel was nog in oude staat gebleven, maar daar moest nu toch verandering in komen.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde dat Hofstra Bouw de woonkamer, keuken en werkruimte achter de keuken moderniseerde. We hebben de ruimten voorzien van vloerverwarming, plafondisolatie en spouwmuurisolatie. Kamer, keuken en kantoor zijn strak afgewerkt en zien er nu weer eigentijds uit. De eigenaar wilde ook meer daglicht in de keuken en daarvoor hebben we een mooie oplossing gevonden. Het verlaagde plafond in de keuken hebben we verwijderd, zodat ook hier een gevoel van ruimte is ontstaan. Tot slot zijn er ook zonnepanelen geplaatst om het pand energiezuiniger te maken.

Onze uitdaging. Het upgraden van een dergelijk pand is een mooie opdracht. Het is origineel niet gebouwd voor bewoning, maar met onze ingrepen is het wel meer een thuis geworden. Vooral de raampartij bovenin de muur tussen het kantoor en de keuken zorgt voor veel extra licht in de keuken. Een niet alledaagse oplossing, maar wel een heel effectieve.

Het resultaat. De eigenaren zijn zeer tevreden over het upgraden van hun woning. Het voelt meer als een thuis en tegelijkertijd hebben we met alle ingrepen de energiekosten behoorlijk kunnen terugdringen.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest