Verbouw Harlingen (2014)

Geplaatst in Verbouw

Midden in het oude centrum van Harlingen staat een woonhuis dat Hofstra Bouw mocht verbouwen. Wij zijn vereerd als aannemer dat we dit pand weer een eigentijdse invulling mogen geven.

Wens van de opdrachtgever. Aan het pand is de afgelopen 40 jaar weinig tot niks gedaan. Het was dus nog in originele staat, zoals dat heet. De eigenaar wil het pand na verbouwing gaan verhuren, maar dan moest het pand wel voorzien zijn van de gemakken van nu. Beneden komen een woonkamer en keuken. Naast de woonkamer zit nog een garage. Vanaf de knusse binnenplaats is de garage ook te bereiken. Boven wil de eigenaar drie slaapkamers en een badkamer.

Onze uitdaging. Allereerst hebben we de woning binnenin geheel gestript. Dat is op zich al een uitdaging in een smalle straat in een oud centrum. Vijf containers met oud materiaal hebben we afgevoerd voordat we met de chte verbouw konden beginnen. Vanaf dat moment kon het opbouwen beginnen. In de achtergevel -gericht op de binnenplaats- hebben we openslaande deuren geplaatst. Alle kozijnen zijn vervangen en in het dak achter hebben we nieuwe dakramen geplaatst. De hele woning is nu goed geïsoleerd en de bovenverdieping hebben we opnieuw ingedeeld. Het hele installatiewerk is in deze woning ook opnieuw gedaan: nieuwe leidingen, afvoeren en elektra. Eigenlijk hebben we een nieuw huis tussen oude muren en dakpannen gebouwd.

Het resultaat. Deze woning in Harlingen lijkt van buiten nog steeds dezelfde woning, maar binnenin is het een modern thuis. Een heerlijk huis voor jaren woonplezier.

Facebooktwitterpinterest