Verbouwen woning Witmarsum (2015)

Geplaatst in Verbouw

De eigenaren wilden na dertig jaar een opfrisbeurt van hun woning. Met name de woonkamer en keuken waren aan groot onderhoud toe. Niet alles kon, want het huis is gebouwd onder architectuur van Abe Bonnema.

Wens van de opdrachtgevers. We hebben drie keer eerder verbouwingen voor deze opdrachtgevers uitgevoerd. Voor hen was het een gegeven dat Hofstra Bouw ook deze nieuwe verbouwing ging doen. Daar zijn wij heel blij mee, want dat betekent een terugkerende tevreden klant.
De opdrachtgevers wilden een ruimere toegang tot de tuin vanuit de woonkamer met ingenieuze vouw-schuifdeuren. De keuken moest geheel vernieuwd worden en ook van daaruit wilden ze meteen de tuin in kunnen. Binnen waren ze uitgekeken op de grijze stenen van de muren, zie een nieuwe frisse stuclaag krijgen. En de houten vloer kon wel een opknapbeurt gebruiken. In de keuken was de wens: vloerverwarming en een gietvloer. Tot slot moest er binnen, onder leiding van een binnenhuisarchitecte een vast kast worden gebouwd. Buiten was het red cedar hout aan vervanging toe. Ditmaal wilden ze het niet geschilderd hebben. Het nieuwe glas moest ook meteen HR++-glas zijn.

Onze uitdaging. Bij het verbouwen van deze woning zijn vele partijen betrokken. Aannemersbedrijf Hofstra Bouw is de hoofdaannemer. Wij weken voor de mooie klus samen met een installateur, stukadoors, een specialist voor vloerverwarming, een opknapper van de houten vloer, binnenhuisarchitecte en een specialist voor de gietvloer. Onze uitdaging is in dit geval een logistieke. De planning en samenwerking met verschillende specialisten is bijzonder bij deze opdracht. De kunst is alle werkzaamheden nauw en logisch op elkaar aan te laten sluiten. Dat doen we niet voor het eerst en dus hebben we er alle vertrouwen in dat het goed gaat lukken.

Het resultaat. Het resultaat is boven verwachting. “Abe Bonnema zou het red cedar misschien wel mooier hebben gevonden, dan het origineel,” liet de eigenaar zich ontvallen. De eigenaren zijn zeer verguld met de opgefriste gevel van hun huis en de nieuwe frisse en strakke look binnen. Vooral de openslaande deuren en de deur van de keuken naar de tuin maken dat binnen-buiten leven veel meer één worden.

Facebooktwitterpinterest