Verbouwen woonboerderij Gaast (2017)

Geplaatst in Verbouw

Deze woonboerderij in Gaast heeft ooit al eens een nieuwe schuur gekregen. Binnen was nog niet alles afgebouwd.

Wens van de opdrachtgever. De eigenaren van deze woonboerderij wilden warmte terug in hun woning, zowel letterlijk als figuurlijk. De gang, hal en bijkeuken waren ruw afgetimmerd en staken schril af bij de rest van de authentieke woning.

Onze uitdaging. De vraag aan Hofstra Bouw was om de onafgebouwde ruimten in dezelfde stijl en sfeer af te werken. De gang hebben we voorzien van gipsplaten met isolatie. De vloer heeft vloerverwarming gekregen en op de vloer zijn authentieke tegels geplaatst. Hiermee hebben we de sfeer van vroeger teruggebracht in de woonboerderij, gecombineerd met het comfort van nu. De wanden in de gang hebben we voorzien van lambrisering en afwerklijsten.
In de bijkeuken staan alle installaties en apparatuur. Deze stonden volledig in het zicht. Ook hier is vloerverwarming aangebracht. De installatie en apparatuur hebben we aan het zicht onttrokken door het plaatsen van schuifdeuren. Die lijken gemaakt te zijn van losse planken, maar bestaan uit houten platen waarin we naden hebben gefreesd. Houten platen maken de constructie steviger, de freesnaden geven de schuifdeuren een authentiek uiterlijk.

Het resultaat. De onafgebouwde ruimten passen nu weer heel natuurlijk bij de rest van de woonboerderij en stralen warmte en de sfeer van vroeger uit. De huiselijkheid hebben we uiteraard gecombineerd met hedendaags woongenot en comfort.

Facebooktwitterpinterest