Volledige verbouwing Workum (2017)

Geplaatst in Verbouw

In de hoofdstraat van de stad Workum staat een mooi karakteristiek pand dat wij volledig mochten aanpassen aan de eisen van vandaag de dag.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde de woning in Workum met drie meter uitbreiden aan de achterzijde. Hierdoor kon er een grotere en moderne keuken in worden geplaatst. Achter de nieuwe aanbouw kwam ook een nieuwe bijkeuken met daarin een toilet. De bovenverdieping heeft een andere indeling gekregen en de gehele woning hebben we geïsoleerd.

Onze uitdaging. Voor het maken van een aanbouw, moest de achtergevel worden verwijderd. Ondanks onze ervaring blijft dit een spannende klus. De bovenverdieping moet tijdens de bouw goed worden gestut, terwijl we de I-profielbalk aanbrengen. Deze woning in Workum staat strak tegen de ‘buurwoningen’ aan heeft een gang van voor naar achter langs de woning. Op deze manier kun je in de enorm lange tuin komen met prachtig uitzicht over de weilanden. Bij het realiseren van de aanbouw, moesten we goed rekening houden met de aansluiting op de buurwoningen.

Het resultaat. De woning is drie meter langer en dat levert veel meer ruimte op dan je zou verwachten. De bovenverdieping is van isolatie voorzien en dat drukt de energiekosten aanzienlijk. Van buiten lijkt de woning authentiek, maar binnen is het een moderne woning anno 2017.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest