Wonen en werken Bolsward (2005)

Geplaatst in Nieuwbouw

Hofstra Bouw was de gelukkige die dit bijzondere project mocht uitvoeren: een pand bouwen waarin het fijn wonen en heerlijk werken is op een driehoekige kavel.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde een dat de bouw goed zou worden uitgevoerd en dat de prijs scherp was. De opdrachtgever had zelf al een architect in de arm genomen en heeft uit alle beschikbare bouwbedrijven gekozen voor ons, onder andere omdat wij open en eerlijk hebben laten zien wat de kosten zouden zijn.
De opdrachtgever had een driehoekige kavel en daarop hebben we, tegen de korte zijde ervan, een rechthoekig pand neergezet met twee woonlagen en daaromheen (aan één lange en één korte zijde) een grotendeels dichte overkapping gemaakt met pannendak. Het moest een levensloopwoning worden met beneden een badkamer en slaapkamer. Plus, het kantoor beneden moest uitzien op de tuin. En, de opdrachtgever wilde een overdekt buiten.

Onze bouwuitdaging. We hadden een scherpe prijs neergelegd voor een kwalitatief zeer goed pand. Wij moesten ons best doen binnen budget te blijven. Dat is gelukt, ook al werkten we met vele partijen samen. De grootste uitdaging zat daarom in de planning en afstemming. Constructief was het een pand dat leek op eerder door ons uitgevoerde werkzaamheden. De voordelen waren dat we en goed contact hadden met de opdrachtgever en de architect, dat het plan goed in elkaar zat en dat de opdrachtgever zijn wensen tijdens de bouw niet aanpaste.

Het resultaat. In nauwe samenwerking met vele partijen, hebben we een mooi en stijlvol woon-werk-huis neer kunnen zetten, dat volledig voldoet aan wat de opdrachtgever tevoren had bedacht.

Facebooktwitterpinterest