Extreme makeover Witmarsum

Geplaatst in Verbouw

Lees alles ver dit project in Wonen&Co van de Leeuwarder Courant op zaterdag 27 mei! In Witmarsum stond een pand met de functie van opslagruimte. Een grote garagedeur gaf toegang tot de ruime opbergruimte. Op de vloer onder de scheve kap was een kale grote bovenverdieping. Eén van onze medewerkers had zijn oog laten vallen op dit pand om er zijn eerste eigen woning in te creëren. Het is een pand met geschiedenis, want ons aanneembedrijf heeft hier zijn wortels. Voor Hofstra Bouw was dit ooit een uitvalsbasis.

We hebben voor deze opdracht ook al het voorwerk verricht. Dat betekende vooral de procedures bij de gemeente doorlopen: bodemonderzoek laten uitvoeren, constructietekeningen gemaakt, lichtinvalplan opgesteld en een ontwerp gemaakt voor het uiterlijk dat de goedkeuring kon verdragen van Hûs en Hiem. Alle onderdelen zijn met succes afgerond, zodat de extreme makover kon gaan beginnen. Zoals uit de foto blijkt, hebben we vooraf ook een 3D-impressie gemaakt. Uiteraard kunnen we deze werkzaamheden ook voor u uitvoeren.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde een zeer betaalbaar pand, zodat het geheel naar eigen wensen ingetimmerd en ingericht kon worden. Met twee rechter handen was veel werk geen probleem. Op de benedenverdieping komt aan de straatkant een hal, bijkeuken en wc. Het voorste gedeelte van het pand wordt woonkamer. In het midden staat de trap naar de bovenverdieping en achter die trap komt een scheidingswand waar je links en rechts langs kunt lopen. Deze twee doorgangen bieden toegang tot de keuken.
Op de bovenverdieping creëert de eigenaar drie slaapkamers, een badkamer en een vaste opbergkast. Door de vele dakramen die hij plaatst, komt straks overal voldoende daglicht op de verdieping terecht. Naast het huis is nog een stuk verwilderde grond waar een mooie tuin gepland staat.

Onze uitdaging. Het gaat hier om het opbouwen van een complete woning, tussen bestaande muren en een bestaande kap. We begeleiden en helpen de eigenaar mee met deze klus. De eigenaar heeft zelf een impressie gemaakt van de nieuwe buitenzijde van het pand, de verdeling van de raampartijen en de de indeling. De impressie ziet er prachtig uit; de kale en wat verwaarloosde grote schuur, wordt straks een modern en ruim woonhuis met een prachtige eigentijdse uitstraling. Onze uitdaging is dit keer zo veel mogelijk op de achtergrond te blijven en als begeleider en vraagbaak klaar te staan. Een mooie rol.

Het resultaat. Deze woning is een aanwinst voor de straat. Belangrijker nog is dat de eigenaar met veel eigen werk zijn droomhuis heeft kunnen realiseren. Bekijk de foto’s van de verbouwing en verbaas je over deze extreme makeover.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest