Woonhuis verbouwen in Bolsward (2016)

Geplaatst in Verbouw

In Bolsward mogen we een mooi oud woonhuis verbouwen. Vooral de achtergevel was aan vernieuwing toe.

Wens van de opdrachtgever. De voorkant van deze oude woning ziet er schitterend uit. Aan de achterzijde was de gevel erg slecht en de verbinding met de keuken- en bijkeukenmuur moest nu echt worden gerenoveerd. De eigenaar wilde een nieuw opgemetselde gevel met kozijnen en geen openslaande deuren naar de tuin. De smalle keuken kon dan meteen groter worden en het dak van de keuken en bijkeuken mocht wel uit één geheel worden gemaakt. De achtergevel boven mochten we recht optrekken, zodat daar meer ruimte ontstaat. Dit woonhuis verbouwen was vooral constructief een mooie uitdaging.

Onze uitdaging. Er was duidelijk in verschillende fases aangebouwd aan de woning. We moesten de achtergevel en buitenmuur van de keuken en bijkeuken afbreken en tegelijkertijd de constructie goed ondersteunen. Daarnaast moest de hele woonkamer worden gestript en kwam er een nieuwe vloer in met vloerverwarming.

Het resultaat. De benedenverdieping wordt strak en modern. Door alles nu in één keer aan te pakken, is de woning ook constructief sterker geworden. De eigenaar kan weer jaren genieten van zijn woonplezier in dit karakteristieke woonhuis.

Facebooktwitterpinterest