Woonkamer en keuken verbinden in Arum (2018)

Geplaatst in Verbouw

De kersverse jongen eigenaar van deze woning wilde de woonkamer en keuken verbonden hebben.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever kocht dit traditioneel ingedeelde huis met de gedachte het aan te passen aan de huidige tijd. De ingrepen leken hem vrij ingrijpend, maar voor ons als aannemers was dit een kleine klus. We willen daarmee zeggen dat in overleg met ons vaak blijkt dat aanpassingen aan een woning vaak eenvoudiger zijn dan ze lijken.

Onze uitdaging. In Arum hebben we de keuken verbonden aan de kamer door een muur weg te halen. Het huis had voor iedere functie een aparte ruimte. Zo bouwden ze dat vroeger standaard. De doorbraak zorgt ervoor dat er nu één mooie woonruimte is gecreëerd. We hebben daarnaast een deur van de hal naar de woonkamer dichtgemaakt. We hadden hiervoor beperkte tijd en we zijn er wederom in geslaagd in korte tijd de verbouwing te realiseren.

Het resultaat. Door één muur weg te halen en één toegangsdeur naar de woonkamer dicht te maken, is er een heel andere benedenverdieping ontstaan. Plotseling is er een groot gevoel van ruimte, waar voorheen de aparte keuken en woonkamer vrij benauwend aanvoelden. Voor ons een kleine klus, voor de eigenaar een enorme verandering.

Facebooktwitterpinterest