Zorgwoning Arum (2017)

Geplaatst in Verbouw

In Arum staat achter de woning een garage die geen dienst meer doet en de eigenaar wilde er een zorgwoning van laten maken door ons.

Wens van de opdrachtgever. De opdrachtgever wilde dat Hofstra Bouw van zijn garage een zorgwoning maakte. In deze nieuwe woning dichtbij het eigen huis, zal een ouder gaan wonen. De afmetingen van de garage zijn ruim, dus zeer geschikt om er een woning voor één persoon in te realiseren.

Onze uitdaging. Voor het verbouwen van een bestaand pand tot mantelzorgwoning, bestaan speciale regelingen. Wanneer het veranderen van, in dit geval, een garage in een zorgwoning valt binnen het bestemmingsplan, dan mag de verbouwing zonder bouwvergunning worden uitgevoerd. Uiteraard moet de verbouwing wel deugdelijk en volgens de geldende eisen worden gedaan, maar dat is ons vak. Om binnen zoveel mogelijk ruimte te behouden, isoleren we de nieuwe zorgwoning aan de buitenkant.

Het resultaat. De nieuwe mantelzorgwoning heeft een authentieke uitstraling, maar is van alles gemakken voorzien en zeer goed geïsoleerd. De oude garage was donker, maar de vele ramen maken er nu een licht en sfeervol geheel van. Bovendien geeft de nieuwe gevelbekleding het pand een vriendelijke uitstraling.

Facebooktwittergoogle_pluspinterest