3D-ontwerp gevel Witmarsum (2014)

Geplaatst in Modernisering

Een jaren ’60 woning voorzien van en nieuwe gevelbekleding is gedurfd. De opdrachtgever wilde vooraf wel weten wat het resultaat zou gaan worden.

Wens van de opdrachtgever. Vanwege stormschade eind 2013 werd het dak van deze jaren ’60 woning vernieuwd: de bitumenbekleding is vervangen door een pannen dak. De woning kreeg daarmee een ander uiterlijk, waardoor de gevel niet meer goed paste bij het oorspronkelijk ontwerp. De opdrachtgever vond het tijd de gevel te moderniseren en weer aan te laten sluiten bij de nieuwe dakbedekking. Aan ons de vraag om met voorstellen te komen.

Onze bouwuitdaging. De indeling van de gevel hoefde niet te veranderen, maar de gele steen uit de jaren ’60 en het geverfde hout tussen de bovenramen staken nu wel erg flets af bij het nieuwe dak. Een antraciete pleisterlaag en onderhoudsvrij duurzaam hout zijn modern en worden in de huidige nieuwbouw vaak toegepast. Wij stelden voor een deel van de gevel van duurzaam hout te voorzien, zodat de bovenverdieping meer een geheel zou worden met de rest van de gevel. De grote, in drieën gedeelde, raampartij wilden we omlijsten met een antraciet gekleurde pleisterlaag. Om het geheel goed af te maken, zijn de oude dakgoten vervangen door zinken goten. Ons voorstel leek de eigenaren niet verkeerd, maar hoe dat er precies uit zou komen te zien, wilden ze graag vooraf zien. We hebben een 3D-ontwerp gemaakt en daarmee was het voor de opdrachtgevers meteen duidelijk: Doen!

Het resultaat. Van een uiterlijk gedateerde jaren ’60 woning hebben we met de modernisering van de gevel een geheel eigentijds geheel kunnen realiseren. Het verschil is uiterlijk al groot, maar ook het wonen in een thuis met eigentijdse uitstraling voelt beter. Een mooie opdracht waarbij visualisering vooraf echt uitkomst heeft geboden.

Facebooktwitterpinterest